Kinderen leren in de MindfulKids training hoe hun meest waardevolle instrument werkt, namelijk hun aandacht.Tijdens een zesweekse training in de klas ontdekken de kinderen door middel van oefeningen hoe ze hun aandacht bewuster kunnen gebruiken.

 

De training leert kinderen omgaan met de vele prikkels die op hen afkomen; prikkels uit hun omgeving en prikkels uit hun eigen lichaam en geest. Het werkzame ingrediënt bij de training is mindfulness. De aandachtsoefeningen worden veelal in stilte gedaan. De kinderen zijn tijdens deze stille momenten opmerkzaam voor de geluiden om hen heen, ze letten op wat ze voelen in hun lichaam en proberen een emotie bij zichzelf te herkennen.

 

MindfulKids draagt bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Ze leren over compassie; voor zichzelf en anderen. De kinderen leren vaardigheden waar ze de rest van hun leven veel aan hebben. Ze ontwikkelen juist dat stukje zorg en aandacht voor zichzelf waardoor ze beter in staat zijn de grens aan te voelen tussen druk zijn en je druk maken.